“Гутянський лісгосп” звинувачують в незаконній порубці на 7 млн ​​грн

Фото: ДП "Гутянське лісове господарство"/Facebook

Харківська місцева прокуратура № 1 через суд вимагає стягнути з ДП “Гутянське лісове господарство” 7 млн ​​грн збитку, заподіяного порушенням вимог природоохоронного господарства.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Порушення були виявлені за результатами перевірки, проведеної Державною екологічною інспекцією в Харківській області.

“Встановлено, що одне з державних підприємств лісового господарства здійснило самовільну вирубку дерев на території Гутянського, Краснокутського та Володимирівського лісництв. Крім того, цим же підприємством здійснено самовільний забір та використання води зі свердловин без спеціального дозволу. Сума шкоди, заподіяної державі, складає понад 7 млн грн.”, – повідомили в прокуратурі.

Зазначені порушення вимог природоохоронного законодавства стали підставою для направлення прокуратурою відповідного позову. Судовий розгляд триває.

Як повідомляв Харків Timesмайстру лісу Володимирського лісництва ДП «Гутянське лісове господарство», який завдав державі збитків на суму понад чотири млн грн, повідомили про підозру.

Майстра лісу Краснокутського лісництва ДП «Гутянське лісове господарство» підозрюють у службовій недбалості, в результаті якої на ввіреній йому ділянці було незаконно вирубано дерев на суму більш ніж в 5,5 млн грн.